Glaskunst hos Tranum Lys og Glas

Glaskunst kan både fungere som unik brugskunst lige såvel som udsmykning af hjemmet både inde og ude. I butikken i Tranum, ikke langt fra Fjerritslev og Aabybro, produceres og sælges håndlavet glaskunst lavet af Jonna Skydt Andersen.  I det hyggelige glasværksted finder du charmerende og unikke glasdesigns. Jonnas sortiment af glaskunst involverer blandt andet:

  • Figurer og dekorationer
  • Glasfade og -skåle
  • Glasvaser
  • Årstidens pynt
  • Indendørs og udendørs pynt, både til ophæng på væggen og til bordet

Glaskunst i værkstedet i Tranum

Når Jonna arbejder med sin glaskunst, arbejder hun altid i hånden med koldglasteknikker. Det betyder, at hun først skærer vinduesglas i stumper og stykker, sliber og dekorerer det, alt sammen mens glasset er koldt. Når glaskunsten begynder at vise sig, og glasset er blevet dekoreret med glaspulver, brændes det i ovnen ved ca. 770 grader. Denne proces kaldes fusing, da det netop er her, glasset smeltes sammen. Ved 2. brænding får glasset ikke nær så høje temperaturer, men varmes blot op, så det er muligt at give den ønskede facon. Det er i denne proces, der kaldes slumping, at glaskunsten for alvor tager form.

På værkstedet i Tranum kan du se Jonna arbejde med sin glaskunst, mens du shopper diverse smukke ting til hjemmet i den hyggelige butik. Det er også her i værkstedet, at Jonna afholder glaskunst-workshops, hvor man selv kan prøve kræfter med koldglasteknikkerne.

Få lavet personlig glaskunst

Udover de mange fine dekorationer og brugskunstartikler, der normalt er i sortimentet, tilbyder Jonna også at lave bestillinger efter personlige ønsker. Den speciallavede glaskunst er perfekt som værtindegave – eller bare som en god selvforkælelse. Du kan med fordel tage udgangspunkt i noget af den glaskunst, der i forvejen ses i Jonnas sortiment. Du er altid velkommen til at kigge forbi glasværkstedet i Tranum og med egne øjne se fremstillingen af glaskunsten. Du er også velkommen til at ringe for en uforpligtende snak om eventuelle ønsker til en personlig bestilling af glaskunst.

Ring på telefon 21 56 33 05, eller kig forbi glasværkstedet i Tranum. Jeg glæder mig til at tage imod dig.